Real Advice rådgivare när Rosa huset på Herrhagen säljs

Det stora rosa trähuset på Karlagatan på Herrhagen i Karlstad är nu till salu.
Ett unikt objekt enligt fastighetsmäklaren Richard Patré på Real Advice.
– Detaljplanen tillåter bostäder i tre plan. Så du kan antingen köpa den som en stor villa eller återställa det till ett hyreshus, säger han.

Huset som är 296 kvadratmeter stort och har en biarea på 168 kvadratmeter byggdes redan 1930. 1979 köpte en familj huset och har ända sedan dess – i 43 år – ägt huset.

– Det är ett dödsbo som säljer och nu är det fyra stycken barn som sköter försäljningen, säger Richard Patré.

Huset ligger väldigt centralt.

– Ett fantastiskt bra läge, du ser vattnet, du har nära till stan, nära till Bryggudden. Det är bra storlek på tomten om man jämför med omkringliggande fastigheter. Sen är det högt i tak, fina välbevarade trägolv, stora fina fönster och en jättehärlig balkong ut mot vattnet.

Högt i tak och stora fönster.

Unika möjligheter

Ända sedan 1979 har huset använts som en enda stor villa men det finns många möjligheter, då det tidigare har varit avstyckat.

– Huset har tidigare varit ett flerbostadshus, då det finns spår av fyra stycken lägenheter, idag är det en stor våning på första våningen och på andra våning är det två stycken lägenheter.

Flera våningar.

Köparen har olika alternativ.

– Det som är unikt med den här typen av fastighet är att den når så många olika typer av klientel. Det finns ju möjlighet för en köpare att antingen förvärva som en privatbostad för en hel familj eller som ett generationsboende, då som ett tvåfamiljshus, eller att man återställer det till ett hyreshus, med fyra lägenheter eller fler.

Detaljplanen tillåter bostäder i tre plan.

– Det finns stora utvecklingsmöjligheter. Det finns bland annat en vind som man kan inreda och göra bostäder av. Det har man gjort i grannhuset.

Vinden kan göras om till ytterligare lägenheter.

”Jättestort intresse”

– Det har varit jättestort intresse. På bara några dagar har vi haft närmare 5 000 besökare på annonsen och vi har jättemånga intressenter. Vissa vill köpa det som hyreshus, andra som en privatbostad. Blir spännande att se vem som blir den lycklige.

Visningarna startar nu under vecka 17.

– Då får vi se vad vi får för bud.

Utgångspriset är satt till åtta miljoner kronor.

Stor rymd.