Wermlands invest köper centrumfastighet

Wermlands invest köper fastigheten Freja 3 på Östra Torggatan invid Stora torget. Den har varit i familjen Bergqvists ägo i snart 90 år.
– Vi stärker vårt bestånd i Karlstads centrum.

Det säger Josefin Knarrström Bergh, vd för Wermlands invest.

NWT berättade i oktober att den centralt belägna fastigheten Freja 3 som består av tre huskroppar i funkisstil var till salu. Den består av tolv lägenheter samt två butikslokaler där Lix Optik och webbyrån Decision by Heart är belägna.

Dessutom i gårdshuset klassiska Knastret, konsultbolaget Kanviva och musikbolaget Firefly entertainment.

Fastigheten är uppförd under åren 1934–1939 av Carl Bergqvist, son till grundaren av Bergqvist skor, och tillika morfar till Bertil Elfgren, som ägt fastigheten tillsammans med sin hustru Bodil och Yvonne Lundh.

”Är i hamn”

– Det har varit en intensiv men stimulerande process. Nu är vi i hamn och vi är glada att se ett annat Karlstadbaserat familjeföretag som köpare.

– Wermlands Invest uppfyller våra kriterier som fastighetsägare, och vi lämnar över förvaltningen med varm hand till dem och med ett stort lycka till, säger Bertil Elfgren och Bodil och Yvonne instämmer.

På Wermlands invest är man också nöjda.

– Vi har fått möjligheten att köpa en centralt belägen, välbyggd fastighet i bra skick som både innehåller kommersiella lokaler och bostäder som är fullt uthyrd.

Passar bra in

– Vi kommer ta över och driva den i samma anda. Affären passar som hand i handsken i vårt fastighetsbestånd och stärker vår närvaro i centrum och vi har en ambition att växa vidare där, säger Josefin Knarrström Bergh.

Real Advice via Simon Smedberg har varit säljarens rådgivare i försäljningsprocessen. Affären är genomförd som en bolagsaffär och parterna har beslutat att inte kommunicera någon köpeskilling. Tillträdet skedde den 31 januari.

Publicerad på NWT 2022-02-06