Bowlinghall i Torsby till salu

Känner du någon som vill driva en bowlinghall i Torsby? Nu finns tillfälle att förvärva en komplett anläggning med åtta banor, inredd med pub och restaurang.
– Vi är precis i uppstartsskedet. Tanken är att vi ska lägga ut den till försäljning på måndag, säger Richard Jensen, fastighetsmäklare på Real Advice.

När bowlinghallen i Torsby öppnade 2001 med stort pompa och ståt blev den en populär arena för bowlingentusiaster, barnfamiljer och restauranggäster.

Sedan den senaste arrendatorn gick i konkurs mitt i coronapandemin 2020 har anläggningen stått tom.

På måndag läggs bowlinghallen ut till försäljning genom mäklarbolaget Real Advice i Karlstad.

– Vi är precis i uppstartsskedet. Tanken är att vi ska lägga ut den till försäljning på måndag, på Objektvision och kanske på Hemnet för vi vill nå så många som möjligt, säger Richard Jensen, fastighetsmäklare på Real Advice.

En komplett bowlinghall är till salu i centrala Torsby.
En komplett bowlinghall är till salu i centrala Torsby.
FOTO: ERIK HANSEN/REAL ADVICE

– De drev bowlinghallen fram till pandemin då bowlingverksamheten började svikta. Den sista tiden hyrdes verksamheten ut till en extern aktör som drev bowlinghallen, säger Richard Jensen.

Det säljs precis som det är, så egentligen allt ingår, med kompletta banor, bowlingklot och bowlingskor.— Richard Jensen, fastighetsmäklare, Real Advice

I objektsbeskrivningen kan man läsa att fastighetens uthyrbara yta är totalt 1 460 kvadratmeter och fördelar sig på 130 kvadratmeter kontor, 200 kvadratmeter verksamhetslokal med lager och kontor och uthyrt, 130 kvadratmeter källare för exempelvis lagerverksamhet, samt 1 000 kvadratmeter som använts till bowlingverksamheten.

– Den säljs precis som den är, så egentligen allt ingår, med kompletta banor, bowlingklot och bowlingskor, säger Richard Jensen.

”De har gjort ett gediget jobb”

– Antingen är det om det är någon som vill driva bowlingverksamheten vidare, för då är ju egentligen allting klart, det är bara att öppna dörrarna och köra vidare. Det finns en restaurangdel och en liten receptions- och bardel. De har gjort ett gediget jobb och lagt ned väldigt mycket pengar. För det är inte billigt att bygga en bowlinganläggning, med alla kägelresningsmaskiner och allt som ska till, säger Richard Jensen.

Åtta bowlingbanor, bowlingklot och bowlingskor ingår för den som köper lokalen på Södra Industrigatan i Torsby.
Åtta bowlingbanor, bowlingklot och bowlingskor ingår för den som köper lokalen på Södra Industrigatan i Torsby.
FOTO: ERIK HANSEN/REAL ADVICE

– Det finns även en rätt så stor kontorslokal och där har de sedan innan diskussioner med två stycken parter som vill hyra in sig. Det bästa vore ifall man kanske säljer till någon som vill driva bowlingen vidare.

Samtidigt kan en ny ägare få hyresintäkter.

– Då rider man lite på den ekonomiska vågen och blir det så klart rätt så billigt att driva bowlingen. Skulle vi inte hitta någon som vill driva bowlingverksamhet, då finns ändå möjlighet att man köper lokalen och har den som industriverksamhet eller lager. Det finns väldigt mycket möjligheter, säger Richard Jensen.

Kan du säga något om priset?

– Det är som vi diskuterat, att de begär strax över tre miljoner kronor. Bara bowlingen är värd sex miljoner. Och ett helt hus extra, är så klart positivt.