106 lägenheter byter ägare: ”Stora investeringar”

Roger Pettersson och hans företag Vänerdals Fastighets AB säljer av hela 102 lägenheter på Bolldalsvägen och Kinadalsvägen i Bengtsfors.
– Vi kommer att göra rätt stora investeringar, säger Ola Persson, vd för köparen, Ä & Ä Fastighets AB i Strömstad.
Roger Pettersson fortsätter vara verksam i Bengtsfors. Han köper samtidigt ett av de mer anrika husen i centrum, Storgatan 10, som inrymmer fyra lägenheter samt butikerna Hans & Hennes och Flitiga händer.

– Storgatan 10 är en bra och central fastighet. Där finns två butiker och fem lägenheter som är fyllda med hyresgäster. Vi kommer att driva fastigheten vidare utifrån sin nuvarande skepnad för fortsatt förvaltning, säger Roger Pettersson.

Vidare säljer alltså Vänerdals Fastighets AB hela 102 lägenheter i centrala Bengtsfors. Dessa finns på Bolldalsvägen 18-20 och Kinadalsvägen 43-45.

”Nästan ett helt kvarter”

Den nya ägaren, Ä & Ä Fastighets AB, finns i Strömstad.

– Bostadsmarknaden är tuff, det är svårt att etablera sig i storstadsmarknader och vi ville ha ett större fastighetsbestånd. Här har vi nu nästan ett helt kvarter som vi kan förvalta. Det finns en del plus med Bengtsfors, det är en vacker ort, och det finns en långsiktighet i vår satsning, säger Ola Persson, vd för Ä & Ä Fastighets AB.

Vilka framtidsplaner har ni?

– Vi tror att vi kan förvalta fastigheterna så att de kan vara ett bra boende. Det finns redan i dag bergvärme på Kinadalsvägen, och vi kommer att installera bergvärme på Bolldalsvägen under våren. Vi ska även fräscha upp lägenheterna inuti, det handlar om att fräscha upp golv, väggar, tak och i något eller några fall byta ut kök. Det handlar om rätt stora investeringar. Det är fastigheter från 1970-talet, och det finns en del att göra.

Utemiljöerna

– Vi kommer även att se över utemiljöerna, vi vill skapa en attraktiv miljö för de äldre och sätta upp en boulebana och en motionsbana. Vi vill blanda yngre och äldre hyresgäster i fastigheterna, det är vår plan.

Kan det bli fler fastighetsköp i Bengtsfors?

– Dyker det upp möjligheter så kan det bli det. Det här är den första investeringen vi gör i Bengtsfors. Vi finns annars i Trestadsområdet. Men vi tittar på olika investeringsalternativ. Vi vill vara en bra aktör på marknaden och ha bra kontakter med hyresgästerna och kommunen, säger Ola Persson.

Kvar i Bengtsfors

När det gäller Roger Pettersson och Vänerdals Fastighets AB har bolaget i dag förutom Storgatan 10 två fastigheter i Bengtsfors – Dalgatan 11 med sex lägenheter och Kinadalsvägen 24 som har 16 lägenheter och en lokal.

Hela 106 lägenheter i centrala Bengtsfors byter ägare. Det handlar om Storgatan 10 (som även inrymmer butikerna Hans & Hennes och Flitiga händer) och Bolldalsvägen 18-20 och Kinadalsvägen 43-45.

Publicerat på Dalslänningen 2022-01-05