Real Advice rådgivare vid försäljning av en av Karlstads äldsta byggnader

En herrgård från 1683 är till salu

Färjestads herrgård, en av Karlstads äldsta byggnader, är till salu. Priset har satts till 10,5 miljoner kronor för den 465 kvadratmeter stora byggnaden från 1683. – Detta är ett ovanligt och exklusivt objekt och redan efter en dag har vi fått in intresseanmälningar.

Det säger John Kärrberg vid mäklarfirman Real advice. Säljare är familjen Grinups som köpte herrgården 2010 av Färjestad BK för 6,5 miljoner kronor.

– Men sedan dess har byggnaden som har en tomt på drygt 2 000 kvadratmeter rustats för många miljoner. Man har verkligen bevarat herrgårdskänslan och den 265 kvadratmeter stora våningen med tio rum är mycket påkostad, fortsätter Kärrberg.

Markplanet som är på 200 kvadrat används sedan många år av Karlstads kirurgiska laserklinik och de har ett hyreskontrakt som sträcker sig ytterligare några år.

Herrgården ligger nu ute till försäljning på Hemnet och många har redan hört av sig till John Kärrberg.

– Detta är ett ovanligt och exklusivt objekt och redan efter en dag har vi fått in intresseanmälningar. Det är många som vill äga en sådan här anrik byggnad. Någon allmän visning blir det inte, utan bara separata visningar.

– Jag hoppas det blir någon med stort intresse för fastigheter som köper herrgården.

Taxeringsvärdet ligger bara på 3 258 000 kronor.

– Det har inte hängt med i utvecklingen. Där får man kanske förvänta sig att det stiger, men eftersom det är ett tvåfamiljshus slår det i kostnadstaket och därmed påverkas inte boendeutgifterna i någon stor omfattning, säger Kärrberg.

Publicerat i NWT 2015-09-08