Albèr fastigheter förvärvar kontorshus

Albèr fastigheter har utökat sin fastighetsportfölj. Man har köpt Kanoten 5 på Kanikenäset av norska Wedel eiendom.
– Vi vill finnas i ett så expansivt område, säger Albèr fastigheters vd David Eriksson.

Det har den senaste tiden skett många stora fastighetsaffärer i Karlstad. Nu har ytterligare en, fast i något mindre storlek, skrivits under.

Det är Karlstadsbaserade Albèr fastigheter som väljer att växa på hemmaplan genom att köpa fastigheten Kanoten 5 på Lagergrens gata på Kanikenäset av Oslo-företaget Wedel eiendom. Köpesumman offentliggörs inte.

Lokalarean är på 3 573 kvadratmeter i fyra plan och David Eriksson är mycket nöjd med köpet där säljarens rådgivare var Real advice.

– Det här är mycket positivt för oss. Vi utökar vårt innehav i Karlstad. Vi vill helt enkelt finnas i ett så expansivt område som Kanikenäset är, säger David Eriksson.

Kanoten 5 hyrs i sin helhet av Region Värmland som har sin BUP-verksamhet i huset.

– Det finns en väl tilltagen byggrätt, så det finns en möjlighet att bygga ut lokalerna. Vi ska föra en diskussion med Region Värmland om man har ett behov av det.

Planerar Våxnäs C

Även i övrigt är det full fart för Albèr fastigheter. I maj 2019 kunde NWT berätta att bolaget hade köpt Våxnäs centrum av ett norskt bolag.

– Vi är i gång med planprocessen inför de investeringar som vi ska göra där och samarbetar med kommunen i detta.

Ett annat och ännu större projekt för Albèr fastigheter är deras planer på att bygga bland annat nya bostäder och kontorslokaler samt ett 100 meter högt höghus på Kasernhöjden.

– Där går vi igenom alla synpunkter som har kommit in på detaljplanen som i höstas var ute på samråd.

– Vi gör nu en del mindre revideringar och räknar med att planen går ut på granskning under våren, säger David Eriksson.

Publicerat i NWT 2020-01-03