Sveriges näst största padelanläggning byggs

Padelbanor och trampolinpark i samma hus

Nu får Karlstad en padelanläggning som blir Sveriges näst största. Satsningen på Lamberget i Karlstad kommer också att innehålla en trampolinpark.

Mellan 50-60 miljoner kronor kostar bygget som får en total yta på 10 000 kvadratmeter – en femtedel av ytan i kontorshuset Karolinen.

– Intresset för padelsporten är helt enormt. Efter anläggningen i Täby, som står klar inom kort, kommer vi att satsa i Karlstad, säger Peter Hansson, vd i Svea Padel.

Redan 2017 fanns det planer att bygga en padelanläggning i Karlstad, men planerna rann ut i sanden. Nu blir det Svea Padel och ägaren av Jumpyards, Pelle Möller, som i ett samarbete blir hyresgäster i den stora anläggningen, där det byggs 12 olika padelbanor och mängder med stationer i trampolinparken.

– Nu avvaktar vi med spänning på beskeden från Karlstads kommun. Vi har gett kommunen alla ritningar och vi har presenterat planerna i stort. Den 17 april får vi ett avgörande i byggnadsnämnden, säger Per Johansson, Real Advice, rådgivare till byggets ägare, Pierre Eklund.

Går att försvara

Det har innan starten av bygget kommit en del klagomål på placeringen av anläggningen vid Sågverksgatan på Lamberget.

– Vad vi förstått är det främst placeringen intill järnvägen som oroat en del. Vi tror ändå att det går att försvara läget för Släggan Sportcenter, säger Per Johansson.

Vad är då padel för sport? Man kan säga att padel hör hemma inom racketsporten, ett mellanting av tennis och squash.

– Sporten är jättestor i Spanien och andra sydeuropeiska länder. I Sverige har sporten helt enkelt exploderat, säger Krister Blomé, ekonomichef i Svea Padel.

Bästa reklamen

Ung som gammal kan ägna sig åt sporten och vid Handelskammarens frukostmöte på tisdagen, där planerna presenterades, visades en film där flera kända ishockeyspelare i FBK visade sin talang under ett besök vid padelanläggningen i Örebro.

– Den filmen var bästa tänkbara reklam för satsningen i Karlstad. Anläggningen är till för alla värmlänningar, sa Peter Hansson.

Det finns redan i dag ett antal trampolinparker i landet. De innehåller trampoliner, skumgummigropar och en Ninja Warrior- inspirerad del. Helt enkelt ett lekland för alla.

– I en av våra anläggningar i Sverige är stamgästen 72 år.

Padel

Lönsamheten

Både Svea Padel och Jumpyards är övertygade om att verksamheterna blir lönsamma.

– Vi har gått igenom kalkylerna och allt verkar hålla.

Anläggningen på Lamberget kanske också kommer att innehålla en mindre restaurang och kafé.

Padelanläggningen och trampolinparken kommer att ge rätt många jobb, men exakt hur många presenterar de bägge företagen längre fram när alla beslut i kommunen är tagna.

Publicerat i NWT 2019-04-02