Ankarhagen förvärvar Dollarstore fastigheter

Ankarhagen förvärvar en fastighetsportfölj bestående av fastigheterna Hammarö Nolgård 1:303, Karlskoga Gaspedalen 1, och Kristinehamn Buffeln 8 av Ajea Fastigheter.

Fastigheternas totala uthyrbara area uppgår till cirka 9.000 kvadratmeter och samtliga är uthyrda till Dollarstore på långa avtal. Ankarhagen tillträdde fastigheterna i början på november 2020.

Real Advice har varit säljarens rådgivare.

Gemensamt för fastigheterna i portföljen är att de är belägna i bra mikrolägen nära trafikleder och i etablerade handelsområden.

– Vi har haft ett fortsatt intensivt 2020 med ett stort antal uthyrningar senaste månaderna och hoppas kunna ytterligare hyreskontrakt innan året är slut. Mot bakgrund av vårt stora fokus på uthyrningsarbetet under 2020 ser vi det som mycket positivt att kunna komplettera portföljen med tre fastigheter som genererar starka kassaflöden. I och med förvärvet av fastigheterna diversifierar vi även portföljens inriktning något, från ett huvudsakligt fokus på lager och lättindustri till en mer blandad karaktär. Vi har historiskt sett varit starka på just lager och lättindustri, men vi ser fram emot att även kunna titta på affärer inom andra fastighetssegment. Framöver är fokus på att hitta ytterligare tilläggsförvärv i, eller i närheten av, de regionsstäder mellan Stockholm och Oslo där vi idag finns etablerade, säger Markus Sjövall, vd Ankarhagen.

Ankarhagen är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar kommersiella fastigheter med huvudsaklig inriktning mot lager och lätt industri. Fastigheterna finns i Storstockholm samt i flera större städer i Mellansverige.

Totalt innehar Ankarhagen ett trettiotal fastigheter med cirka 400 000 kvm detaljplanerad mark och en total uthyrningsbar yta om drygt 95 000 kvm. Ankarhagen startade verksamheten 2011 och har sitt säte i Stockholm.

Publicerad på FASTIGHETSvärlden 20201104