Real Advice rådgivare när nytt industriområde byggs

Satsningarna på industriområdet Bråtebäcken fortsätter. Nu påbörjar Släggan fastigheter bygget av en 4 000 kvadratmeter stor industribyggnad där budfirman Jetpak blir en av hyresgästerna.
– Vi ska utöka och nyanställa och behöver större ytor.

Det berättar Tomas Ambjörnsson, vd för PJ:s bud och kurir AB som driver Jetpaks avdelning i Karlstad.

Sommaren 2018 blev Släggan fastigheter som ägs av entreprenören Pierre Eklund det första bolaget som satte spaden i marken på Bråtebäcken.

Då uppförde man 1 000 kvadratmeter stora lokaler åt Pon Equipment som äger agenturen för Caterpillar i bland annat Sverige.

– Nu går Släggan fastigheter vidare här på granntomten och bygger en nästan 4 000 kvadratmeter stor byggnad. Ett helt berg har sprängts bort för att färdigställa tomten, säger Per Johansson på rådgivningsfirman Real Advice.

Han har förhandlat fram ett avtal med Tomas Ambjörnssons firma som innebär att Jetpak i Karlstad lämnar Orrholmen och tar plats på Bråtebäcken.

– I dag finns vi i transportföretaget DSV:s lokaler där vi har bortåt 400 kvadratmeter. Men nu har vi tecknat ett stort avtal med Bring och det innebär att vi behöver betydligt större ytor, säger Tomas Ambjörnsson.

Behöver mer personal

Verksamheten kommer att växa med hela 35 procent. Och i de nya lokalerna som ska stå klara den 1 september ska man ha 1 500 kvadratmeter.

– Det innebär att vi får en mer logistiskt rätt verksamhet och samtidigt närmare till E18.

– I dag är vi drygt 40 anställda och behöver nyanställa sex-åtta personer. Men det är inte lätt att planera en sådan här satsning nu när coronaviruset har slagit till, säger Tomas Ambjörnsson.

Ska bygga mer

Enligt Pierre Eklund har han två intressenter för de övriga ytorna i den nya industribyggnaden.

– Samtidigt planerar jag för att bygga tre stycken 3 000 kvadratmeter stora byggnader för industri och annan verksamhet på de 28 000 kvadrat som jag har reserverad på ett annat område på Bråtebäcken.

– Etapp ett drar vi i gång i höst, säger han.

Publicerat i NWT 2020-04-02