Real Advice rådgivare när Folkets hus i Rottneros säljs

Folkan i Rottneros är till salu. Ägaren Henning Greek har bestämt sig för att låta någon annan ta över anläggningen.
– Möjligheterna är oändliga här, säger han.

På området finns, förutom gamla Folkets hus, den gamla kiosken där King’s Cakery idag driver restaurang. Dessutom finns två längor med totalt sexton lägenheter om 40 kvadratmeter.

Henning Greek berättar att han hade många idéer på vad han skulle göra med Folkan en gång i tiden, när han köpte fastigheten.

– Det hade gått att göra mycket roligt här. Framförallt inom dataspel. Min förhoppning var att göra något unikt och roligt av den biten, lite som ett elektroniskt Boda Borg. Avancerade spel och VR-teknik är vad ungdomar och även vuxna vill ha idag. För den som har några miljoner på fickan hade det kunnat bli en succé för hela Sunne. Men det gick inte att förverkliga då jag inte fick med mig några finansiärer. Idag är det mestadels privatboenden, restaurang och lagerlokal. Så för min del får det vara bra nu, berättar han.

Varför tycker du att man ska köpa anläggningen?

– För det första är det ett underbart läge. Med det läget kan du göra i stort sett vad du vill. Man kan driva handel, kroppsvård, friluftsaktiviteter eller turism. Det finns ju dessutom gång- och cykelbana hela vägen in till Sunne. Möjligheterna är oändliga, konstaterar Henning Greek.

 

Publicerad i Värmlandsaffärer 2021-02-23