Spekulant på hus – nu kan du köpa ett helt dussin

Är du spekulant på att köpa hus – varför inte slå till på ett helt dussin samtidigt?
Tolv fastigheter är till salu med ett utgångspris på 12 miljoner kronor.

Nu finns möjligheten att köpa en hel bostadsportfölj bestående av tolv stycken fastigheter fördelade i två områden, belägna längs med Boställvägen och Kärråsvägen i Västanvik söder om Torsby.

Det är Real Advice i Karlstad, specialiserade på kommersiella fastigheter, som står bakom en fastighetsportfölj i Torsby kommun där tolv fastigheter bestående av 16 radhuslägenheter är till salu.

Lägenheternas är i varierande storlek från 65 – 102 kvadratmeter och byggnaderna är uppförda 1989 och 1991.

– Säljaren har haft fastigheterna i 13 år, det är attraktiva bostäder med egna uteplatser och det har varit lätt att hyra ut, säger Oscar Carlson, fastighetsmäklare på Real Advice.

Som berättar att det är lite olika struktur på husen. På Kärråsvägen handlar det om tvåfamiljshus i ett plan.

På Boställvägen är det en och en halvplans-hus med egen fastighetsbeteckning för varje bostad. Det gör att man kan förvärva hela bostadsportföljen, eller enbart bostäderna Boställvägen eller Kärråsvägen.

– Den som köper har möjligheten att fortsätta bedriva det som tidigare, men möjlighet finns att sälja av fastigheter löpande om man känner för det, sälja en bit i taget, säger Oscar Carlson.

15 av 16 lägenheter är uthyrda i dagsläget och sitter kvar med rådande hyreskontrakt vid en försäljning.

Hur stort är intresset för objektet?

– Det har varit ett bra intresse, tycker jag. Vi har haft ute i drygt två veckor och det är inte lång tid när det gäller ett större bestånd. Vi har fått in ett bud och vi för dialog med ytterligare några spekulanter just nu. Det kan bli flera bud, säger Oscar Carlson.

Publicerad 2021-11-29